And the winner is… Etagevillan!

I juni gjorde jag ett blogginlägg om två hus på en sluttningstomt – ett soutterränghus och en etagevilla. (Inlägget kan läsas här). Nu har kunden bestämt sig för att bygga det förslag som varit favoriten från dag ett – etagehuset! Arbetet med att färdigställa bygglovet pågår för fullt. Vissa ändringar har gjorts under projektets gång: Huset kommer att utföras med platta på mark i två etage (istället för plintgrund). Fasaden som förut bestod av vitmålad, liggande panel mot uteplatsen i sydväst och stående järnvitriolbehandlad panel på övriga fasader, är nu likartad över hela huset – stående och målad med svartgrå slamfärg. Solskyddet, skärmtaket över entrén samt spaljéerna är bortplockade. Köket har fått en köksö och skafferiet har tagits bort. Ytan på huset har ökat, genom att vinterträdgården nu är helisolerad och uppvärmd året runt – och därmed räknas som BOA. Glaspartiet mot vinterträdgården har ersatts med ett vikparti så att hela väggen kan öppnas upp mot vinterträdgården. Här nedan ses huset före och efter bearbetningen inför bygglovet.