20-TALSVILLANS ÖVRE PLAN

huset_original

Den nybyggda villan på 1920-talet.

Detta underbara hus har varit i samma familj sedan det byggdes 1924. Det är mycket välbevarat och har kvar många av sina originaldetaljer, trots att det genomgått några ombyggnationer och moderniseringar genom åren. Hustypen är mycket vanlig i Sverige, med brutet tak och ursprungligen två lägenheter om 2 Rok, som senare gjorts om till ett enfamiljshus. Många drömmer om en 20-talsvilla, men efter några timmar på Hemnet visar det sig ofta  att inte är helt lätt att göra om ovanvåningarna, så att de på ett genomtänkt sätt möter våra nutida krav på avskildhet.

De ursprungliga tvåorna var utformade som genomgångsrum, vackra och yteffektiva. Problemen uppstår när man vill ha fler sovrum (utan genomgång) samt badrum på övervåningen. Denna villa har nu sålts till en barnfamilj som vill ha hjälp med att lösa detta, men ändå i mesta mån behålla husets vackra originaldetaljer. Önskemålen består i tre enskilda sovrum samt badrum med två handfat, toalett, dusch och badkar. De vill också ha förslag på hur de kan lösa förvaringen.

← Föregående inlägg

Nästa inlägg →

1 kommentar

  1. Mycket fint gjort letar själv efter en 1920-tals villa med minst 5 sov rum. Gärna sten hus i Uppsala eller norra Stockholm.