Nya utsikter för Ekbacken

ekbacken_utsikt

Entrén mot dalgången. Utsikten från det lilla takfönstret.

Villan ligger i en norrsluttande ekbacke med underbar utsikt över skog och äng. Husets planlösningen anpassades inte efter utsikten när det byggdes, så den är inte speciellt närvarande inne i huset. På plan 1 ser man den främst från entrén, och på plan 2 endast genom ett litet takfönster.

Det vill vi passa på att ändra på när huset ändå behöver byggas till!

ekbacken_gavel_entre

Huset sett från sydost, från vägen. Entrén från nordost.

Kunden önskar sig en stor matplats och gästtoalett på plan 1, ett extra sovrum på plan 2 samt gärna ett rum med utsikt på plan 2. Huset skall helst behålla sin småskaliga charm – vilket kan vara svårt om man bygger ut övervåningen allt för mycket på denna typ av hus. Förslaget vill bland annat illustrera konsekvensen av olika val, och finns därför i tre varianter, för att kunden skall kunna väga fördelar mot nackdelar.

Så här upplevs de olika alternativen inifrån huset:

Ägarna skulle också vilja kunna njuta mer av solen, som tyvärr har en undanskymd roll på tomten, tack vare de vackra ekarna som omger fastigheten. De önskar även lite mer insynsskydd från gatan, eftersom människor som promenerar förbi på den närliggande grusvägen inte kan låta bli att kika in på deras fina hus.