Fri rörelse – färre murar

Egnahemshuset är från mitten av 50-talet, men har byggts till i omgångar. Bland annat gjordes ett garage under huset i 1975. Rampen som leder ner till garaget delar av trädgården på framsidan i tre delar, som inte är sammanbundna med varandra, utan endast nås från trottoaren. Parkeringen till vänster har dessutom ett staket som separerar den från trädgården på baksidan. Familjen som bor i huset nu har inget behov av ett garage, de vill göra om det till hobbyrum, allrum och groventré. De önskar också ett cykelförråd och om möjligt en carport. De vill också ha hjälp med att få till ett räcke och en grind som bättre stämmer överens med originalstilen på huset. Eftersom familjen innefattar en tvååring vill de även kunna stänga till gränsen mot gatan ibland.

Detta är Frös förslag till ombyggnad av garaget och ny trädgård med uteplats, i det ljuvliga söderläget på framsidan. De fyra återvändsgränderna som tidigare fanns på tomten är borta och det går nu att röra sig fritt runt huset. En uppmätning av befintliga originalräcken på en intilliggande fastighet har legat till grund för den föreslagna designen på smidesräcket och grinden.