Utmaningen på denna spännande tomt är höjdskillnaden, som är tre meter mellan gatan och trädgården på baksidan. Vardagsrum och kök ligger på samma plan som gatan vilket skapar ett stort avstånd mellan husets representativa delar och trädgården. Frö ville genast skapa en koppling här, genom att terrassera ytan mellan gatan, trädgården och balkongen på baksidan.

Till vänster syns trädgården som den ser ut idag. Övervåningen med kök och vardagsrum har ingen koppling till trädgården nedanför. Till höger syns hur kontakt skapas med hjälp av terrasser och trappor i olika nivåer.

På så vis bildas också en trevlig väg från gatan till trädgården, som flyter ned med trappor och nivåer till gräsmattan. En köksträdgård är belägen nära den den nya kopplingen till kök och vardagsrum, grillen kan stå på mellanplanet vid den soliga väggen, som passar perfekt för tomatodling.

Den nya kopplingen mellan balkongen och trädgården.

Vid trädgårdens norra del har vi ritat ett Attefallshus med lounge och en terrass där man kan njuta av kvällssolen och vyn över trädgården. Här finns också en bastu med utedusch, som ger en generös utblick mot den vackra skogen mot väster. Trädgårdens växter är valda för att vara tåliga och lätta att underhålla.

Titta på filmen för att se trädgården i sin helhet. Solstudien på slutet av filmen visar den 21 maj 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 18.00 och 20.00.